Ca să ieşim din mocirlă trebuie să ne unim forţele

Inga Grigoriu
24/11/2015
Foto: CIJM

Ne intrebăm cu durere ce a devenit în ultimii ani ţara noastră. Avem impresia că Moldova a devenit o himeră şi un loc fără speranţă pentru mulţi dintre noi, că ţara noastră a devenit doar un loc de imbogăţire rapidă pentru o clică ipocrită şi coruptă. Nici măcar locuitorii Moldovei nu îşi mai doresc să locuiască în ţară, fiind atât de lipsiţi de speranţă. Altfel cum să ne explicăm faptul că o bună parte din populaţie a părăsit ţara pentru a lucra şi locui pe tărâmuri mai liniştite.

Constatăm cu multă amărăciune că în cei 24 de ani de la câştigarea independenţei ţara este departe de a-şi găsi drumul normal, democratic. Guvernele s-au succedat cu o viteză ameţitoare, au apărut zeci de partide, s-au făcut şi s-au desfăcut coaliţii. Simplii cetăţeni au rămas doar simpli spectatori ai deposedării Moldovei de toate bogăţiile ei, spectatori neputincioşi ai jocurilor de interese, ai răfuielilor, ai schemelor şi şantajelor. Oamenii au obosit să mai spere. Spectacolul oferit de clasa politică şi de clica economică mafiotă din ţară este unul dezgustător. Avem impresia că nu mai există scăpare.

Nenorocul acestui petec de pământ este că rănile se vindecă. Pământul se regenerează chiar dacă unele răni sângerează încă. Oamenii uită repede şi prădătorii îşi continuă acţiunile. Pe această uitare mizează şi cei care fură ţară.

Eu şi mulţi ca mine, ne simţim pierduţi undeva în labirintul drumurilor, nehotărâţi, temători. Noi, cei care conştientizăm drama ţării, cei care mai avem un pic de demnitate şi energie în vene trebuie însă să ne moblizăm, să trecem la acţiune măcar acum în ceasul al 12-lea.

Din păcate noi vedem cât de grav e ce se întâmplă în ţară şi ne resemnăm. Văd aceste lucruri şi străinii şi parcă nu le vine a crede. Tristeţea cea mare e că nimeni nu face nimic să schimbe lucrurile.

Salvarea ne vine de la natură. Trebuie să învăţam de la animale cum să luptăm contra prădătorilor, cum să ne apărăm puţinul avut, cum să ne ţinem drepţi şi demni. Ca albinele, furnicele sau alte gâze trebuie să ne unim forţele şi prădătorii vor da încet-încet înapoi. Vom învinge pentru că suntem mai mulţi şi pentru că avem dreptate. Vom învinge pentru că suntem în secolul 21, când nu se mai poate tolera chiar orice şi pentru că suntem constituiţi într-o societate civilă, care aşa vlăguită, disperată, secătuită e mai puternică decât o clică puţin numeroasă de prădători fără suflet.

Haideţi să luăm exemplu de la alte societăţi, de la vecini, de la fraţii noştri şi să îi înlăturăm pe cei care şi-au pus poporul la pământ! Eu şi alţii ca mine, suntem plini de polen, însă nehotărâţi dacă merită să-l mai ducem în stup, de teama că se vor năpusti  trântorii şi prădătorii şi ne vor lua tot.

Haideţi să ieşim odată pentru totdeauna din această nesuferită mocirlă!

Inga Grigoriu
2015-11-24 13:47:00

Comentarii