VIDEO// Exemplu concret de folosire a resurselor statului pentru campanie: pelerinaj electoral din pomana Direcției de Asistență Socială Chișinău

Anticoruptie.md
04/02/2019

Mai multe persoane de vârsta a treia din Chișinău au fost, sâmbătă, 2 februarie, într-un pelerinaj gratuit la mănăstirea Sf. Marta și Maria din Căușeni. Oamenii spun că au primit un telefon la domiciliu de la persoane necunoscute care s-au prezentat drept asistenți sociali și au fost invitați în pelerinaj, findu-le indicate locul și timpul plecării. Cazul a fost sesizat pe Harta Corupției de pe portalul Anticoruptie.md.

La orele 9 dimineața, la locul indicat, unde așteptau două autocare, s-au adunat cel puțin o sută de doritori de a merge la mănăstire. Pentru că numărul celor adunați a depășit așteptările organizatorilor, aceștea au fost nevoiți să suplimenteze excursia cu încă un autocar.

Activista Maria Olaru ne-a comunicat că a avut intenția să meargă și ea la mănăstire, însă a fost nevoită să renunțe. „Am vrut să fac niște poze cu telefonul mobil, dar o femeie a încercat să-mi ia telefonul. Spiritele au început să se încingă, mi s-a făcut frică și am chemat poliția. Am înțeles că pe agresoare o cheamă Mariana și este conducătoarea grupului. Aceasta a declarat poliției că pelerinajul este organizat de Direcția asistență socială”, ne-a comunicat Olaru.

Activista s-a arătat nedumerită că, în timp ce la birourile asistenților sociali zilnic fac coadă zeci de nevoiași în speranța de a obține un ajutor câte de mic, Direcția asitență socială organizează pelerinaje. ”N-am mai auzit până acum ca asistența socială să organizeze pelerinaje pe la mănăstiri. Cred că are legătură cu campania electorală, deoarece ministra Sănătății și Protecției Sociale, Silvia Radu, candidează pe lista PDM”, a conchis activista.

Anticoruptie.md
04/02/2019

Comentarii