Veaceslav Platon, Oleg Reidman și Mihail Gofman nu vor fi audiați în procesul lui Vlad Filat

Anticoruptie.md
18/10/2016
Vlad Filat la Curtea de Apel Chişinău. Foto: Anticoruptie.md

Veaceslav Platon, Oleg Reidman și Mihail Gofman nu vor fi audiați în procesul lui Vlad Filat, desfășurat în prezent la Curtea de Apel Chișinău. Magistrații au respins marți, 18 octombrie, cererea avocaților fostului premier, condamnat pentru acte de corupție. În schimb, Ilan Șor va fi audiat din nou în cadrul acestui dosar la 25 octombrie.

„Pe parcursul ședinței de judecată noi ne-am indignat și am cerut instanței să ne expunem pe fiecare cerere separat. Au fost cazuri când ne-au închis și gura și au spus că e suficient și că au înțeles. (...) Am cerut la această ședință să fie prezente și audiate trei persoane din Federația Rusă. Judecătorii au acceptat de principiu audierea lor în instanța de judecată, însă contrar prevederilor Codului de Procedură Penală, au pus pe seama noastră, a avocaților, să asigurăm prezența lor în instanță”, a spus avocatul Igor Popa după ședința de marți. 

Potrivit apărătorului, ședința, programată să se desfășoare în două părți, a fost anulată din cauza că procurorul Adriana Bețișor și colegul ei de la Curtea de Apel Chișinău au plecat nemotivat de la proces, o nouă ședință urmând să aibă loc miercuri, 19 octombrie. „Concluzia noastră e că în Apel nu se face proces echitabil, iar judecătorii încearcă să grăbească acest proces. Înceară să numească ședințe de judecată în fiecare zi. Ne vom opune și vom încerca să avem o distanță de câteva zile între ședințele de judecată ca Vlad Filat să se poată apăra”, a mai spus Igor Popa. 

Avocatul a declarat că tot în ședința de marți a cerut din nou recuzarea Adrianei Bețișor, cererea fiind însă respinsă. „Procurorul Adriana Bețișor și-a permis chiar de la primele apariții în presă să spună că Vlad Filat se face vinovat de anumite infracțuni. Dumneaei a încălcat grav principiul prezumției nevinovăției”, a adăugat Igor Popa. 

Anticoruptie.md
18/10/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii