53 de funcții vacante, scoase la concurs la Procuratură

Anticoruptie.md
24/09/2016
Foto: CIJM

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat joi, 22 septembrie, concursurile pentru ocuparea a 53 de funcții vacante în organele Procuraturii. Printre pozițiile care urmează să fie suplinite se numără cea de рrосurоr-șеf adjunct al Procuraturii Anticorupție, procuror-şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, precum și mai multe funcţii de procurori-şefi ai procuraturilor teritoriale. 

Demararea concursurilor vine în contextul noii Legi cu privire la Procuratură, intrată în vigoare la 1 august 2016 și care presupune о nоuă рrосеdură de numire а рrосurоrilоr-șеfi și ai adjuncților acestora. Potrivit hotărârii Consiliului, candidații trebuie să aibă o experiență de cel puțin cinci ani în calitate de procuror și să fi obținut calificativul „bine”, „foarte bine” sau „excelent” în cadrul evaluării performanțelor. Mai mult, ei nu trebuie să fi fost sancționați disciplinar în ultimul an de activitate.

CSP a stabilit ziua de 11 octombrie 2016 drept data-limită până la care candidații procurori pot depune cereri pentru a fi evaluați de Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor ca, ulterior, să acceadă în concurs.  

Tot pe 22 septembrie, CSP a decis să anunțe concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror generalrămasă vacantă după ce fostul șef al Procuraturii Generale, Corneliu Gurin, și-a dat demisia în februarie 2016. Potrivit hotărârii Consiliului, viitorul procuror general trebuie să aibă, printre altele, o reputație ireproșabilă și cel puțin cinci ani de experiență în calitate de procuror. Totodată, el nu trebuie să fi desfășurat activități cu caracter politic în ultimii trei ani până la anunțarea concursului. 

Anticoruptie.md
24/09/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii