Andrei Năstase, despre intenția PDM de a aborda individual colegii săi de partid: „Este în firea lor să recurgă la coruperea deputaților”

Anticoruptie.md
05/03/2019
Captură foto: privesc.eu

Blocul Electoral ACUM a susținut astăzi, 5 martie, o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat raportul său despre fraudele înregistrate în perioada campaniei electorale și în ziua alegerilor legislative. În cadrul aceluiași eveniment, liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost solicitat să își facă publică poziția față de o eventuală alianță cu PDM, precum și față de intenția democraților de a aborda individual deputați din cadrul blocului.  

„Nu am discutat nici cu cei de la PSRM, nici cu Plahotniuc și gruparea sa criminală, nici cu Șor și gruparea sa criminală. Noi nu negociem cu hoții, noi nu negociem principii și destinul acestei țări. Nu o vom face niciodată”, a declarat el.

În ce privește intenția anunțată a PDM de a aborda individual deputații Blocului ACUM, liderul PPDA a menționat că alianța pe care o reprezintă este alcătuită din oameni responsabili și este sigur că colegii săi nu vor accepta negocierile individuale ale democraților.

„Modul în care această grupare criminală a lui Plahotniuc, PD-ul, abordează lucrurile îi este specific. Este în firea lor să recurgă la coruperea deputaților. Au demonstrat-o în legislatura precedentă. Și acum, au considerat ei, că pot să emită în spațiul public supoziții cu privire la oamenii din Platforma DA, PAS și societatea civilă, care fac parte din Blocul ACUM”, a observat el.

„Vom rezista împotriva oricăror presiuni, împotriva oricăror persecuții. Și, cu atât mai mult, împotriva oricăror tentave de corupere. Am un mesaj către toată lumea bună din Republica Moldova, să aibă răbdare, pentru că avem de rezolvat problema fundamentală – trebuie să scăpăm de mafie o dată pentru totdeauna. Iată de ce să nu se aștepte că vom face alianță cu mafia”, a insistat Năstase.              

Anticoruptie.md
05/03/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii