CCA a eliberat licență pentru încă un post de televiziune afiliat socialiștilor

Anticoruptie.md
30/12/2016
Foto: IPN / Dan Guțu

Compania Exclusiv Media SRL, afiliată Partidului Socialiștilor și proprietară a postului NTV Moldova, a primit licență pentru încă un post de televiziune. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care s-au întrunit vineri, 30 decembrie, în ultima ședință din anul 2016. Potrivit CCA, postul de televiziune Exclusiv TV își va difuza serviciul de programe prin reţelele distribuitorilor de servicii din ţară. Totodată, el va deține dreptul de retransmisie a postului rusesc TNT.

Exclusiv Media SRL este deținută oficial de deputatul socialist Corneliu Furculiță și este proprietară a postului NTV Moldova. Aceeaşi firmă editează ziarul de limbă rusă „Argumenti i Fakti”. CCA le-a acordat licenţă pentru a retransmite NTV-ul de la Moscova în decembrie 2015.

Centrul de Investigaţii Jurnalistice scotea la iveală într-o anchetă realizată în parteneriat cu Ziarul de Gardă că, acum un an, singurul fondator al firmei era Veaceslav Anghel, originar din Sadova, Călăraşi, localitatea de baştină a liderului PSRM. La Exclusiv Media SRL este angajată şi Galina, soţia lui Igor Dodon, dar şi Ludmila, soţia lui Corneliu Furculiţă, cea care a donat PSRM la alegerile parlamentare de acum un an peste 165.000 de lei. Curios este şi faptul că, deşi acum un an era pe numele lui Veaceslav Agache,  firma îşi avea sediul într-un apartament al soţilor Furculiţă de pe strada Asachi din Capitală.

În scrutinul prezidențial din această toamnă, reporterii RISE Moldova au scos la iveală schema prin care, cu câteva luni înainte de demararea campaniei electorale, Exclusiv Media SRL a primit un transfer de peste 30 de milioane de lei de la o firmă off-shore înregistrată în Bahamas. Ulterior, în baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns de la această companie la mai mulți sponsori ai Partidului Socialiștilor. 

Anticoruptie.md
30/12/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii