Deputat, despre averi: "Mă șochează unii politicieni, judecători, funcționari publici care la întrebarea cum și-au făcut averile răspund că din salariu"

Anticoruptie.md
28/02/2016
Casa democratului Constantin Botnari filmată cu drona. Autor: Anatol Mătăsaru

Deputata Maria Ciobanu recunoaște într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook că având doar salariu de parlamentar nu-ți poți permite un trai de lux. În context, liberal-democrata susține că este șocată atunci când unii politicieni, judecători, funcționari publici susțin că și-au făcut averile din salariu. 

"Azi am mai mult timp liber și am decis să completez declarația de venit. Salariul îmi este mai mare decât cel de șefă a Direcției raionale Educație, funcție pe care am deținut-o până a accede în Parlament. Nu cheltui bani pe nimicuri, nu frecventez cabinete cosmetologice, săli de forță, localuri de lux etc. Cu toate astea, nu reușesc să pun deoparte decât foarte puțini bani. Pe perioada mandatului precedent toți banii pentru concedii i-am cheltuit la renovarea casei părintești. De ce spun toate acestea? Mă șochează unii politicieni, judecători, funcționari publici care la întrebarea cum și-au făcut averile răspund că din salariu", a scris deputata. Maria Ciobanu a făcut trimitere la anchetele publicate în presă, inclusiv cele realizare de Centrul de Investigații Jurnalistice, care scot la iveală luxul în care trăiesc persoane cu funcții publice. 

 

Azi am mai mult timp liber și am decis să completez declarația de venit. Salariul îmi este mai mare decât cel de șefă a...

Posted by Maria Ciobanu on 27 Februarie 2016

 

Potrivit declarației de avere pentru anul 2015, făcută publică de Comisia Națională de Integritate, Maria Ciobanu a avut un salariu de aproape 147.000 de lei, adică 12.250 de lei lunar. Deputata a mai arătat că a avut o indemnizație de peste 11.000 de lei și o pensie de aproape 55.000 de lei. Liberal-democrata a declarat că deține un apartament de 33 de metri pătrați. Recent, parlamentara a fost citată de Centrul Național Anticorupție după ce a lăsat să se înțeleagă că mai multor colegi din fracţiunea PLDM, care au votat Guvernul Filip, li s-au promis beneficii. 

Acum câteva săptămâni și deputatul Sergiu Stati, care împreună cu alți 13 colegi a părăsit fracțiunea PCRM, s-a plâns că salariul din Parlament este mic. "Rămâi cu 7.500 de lei și încearcă să supraviețuiești", a spus el la o ședință a Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană.

Anticoruptie.md
28/02/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii