Două tabere în fața Judecătoriei Buiucani: „Libertate lui Filat” și „Filat, la închisoare”

Mariana Colun
18/10/2015

În timp ce magistrații de la Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei decid soarta lui Vlad Filat, zeci de oameni s-au adunat în fața Judecătoriei sectorului Buiucani ca să-l susțină pe fostul premier acuzat de acte de corupție, scandând „Libertate lui Filat”, „Plahotniuc la pușcărie” sau „Jos Gurin” (Corneliu Gurin, procuror general - n.r.). Între timp, o altă tabără cere arestarea politicianului.

Unii participanți au declarat că au fi fost chemați printr-un sms să vină la miting şi să-l susțină pe liberal-democrat. La ședință au venit mai mulți colegi de partid, deputați din fracțiunea PLDM și miniștri din actualul Cabinet. Printre aceștia Ion Sula, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Chiril Lucinschi, deputat PLDM, Liliana Palihovici, vicepreședinta Parlamentului. „E un sistem judecătoresc pe care îl dirijează în totalitate Vlad Plahotniuc. Ne pare rău că nu am reușit să facem reformele. Plahotniuc vrea sa dea un semnal ca el conduce acest pamânt", a declarat deputata PLDM Maria Ciobanu.

Pe de altă parte, tot în fața sediului instanței, cu pancarde care îl înfățișau pe Vlad Filat încătușat, un alt grup de protestatari a venit să ceară arestarea lui Vlad Filat. Aceștia scandează „Filat, la închisoare”, „Miliardul înapoi” și „Filat, nu uita, ai dosar la CNA”.

Polițiștii au format un cordon în fața sediului Judecătoriei Buiucani, pentru a împiedica intrarea protestatarilor în instituție.

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Foto: Anticorupție.md

 

Mariana Colun
18/10/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii