FOTO // Noi detalii în cazul agresării candidatului ACUM, Dinu Plîngău. Cine sunt atacatorii

Julieta Savițchi
30/01/2019
jurnal.md

Cei trei presupuși agresori care l-ar fi atacat duminica trecută pe Dinu Plîngău, candidatul blocului electoral ACUM în Circumscripția electorală Edineț, au fost identificați și interogați de poliție. Aceștia însă nu își recunosc vina.

Vlad Nepeivoda

Svetlana Talpă, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Edineț, a comunicat pentru portalul Anticorupție.md că poliția a intentat un dosar contravențional în baza plângerii lui Dinu Plîngău, dar nu a fost luată deocamdată o decizie finală. „Dl Plîngău a fost îndreptat la expertiza medico-legală, iar medicul legist nu a depistat urme de violență”, a precizat Talpă.

Candidatul ACUM susține că a fost agresat chiar în fața Inspectoratului de Poliție Edineț de către trei tineri. Unul dintre aceștia ar fi Vlad Nepeivoda, „băiețaș din banda deputatului și candidatului democrat, Oleg Sârbu, și fiul lui Igor Nepeivoda, vicepreședinte al Organizației Teritoriale a Partidului Democrat din Edineț”.

La telefonul Organizației teritoriale a PDM din acest oraș ne-a răspuns o femeie care s-a prezentat „Veronica, secretar tehnic”. Femeia ne-a comunicat că Igor Nepeivoda este plecat în teritoriu. În ce privește pretențiile lui Dinu Plîngău, „există expertiza medico-legală, care arată că tot ce spune el sunt minciuni”.

Dinu Plîngău a scris pe pagina sa de Facebook că a fost „bătut chiar pe scările Inspectoralului de poliție fără ca oamenii legii să întreprindă ceva”. „Telefonul cu care am filmat agresorii a fost deteriorat după ce unul dintre atacatori l-a luat din mâinile mele pentru a șterge imaginile. Am reușit să restabilesc câteva secunde din înregistrări după ce am fost lovit”, a relatat Plîngău.

Julieta Savițchi
30/01/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii