Ion Diacov a dat în judecată Consiliul Superior al Procurorilor

Anastasia Nani
17/02/2016
Ion Diacov, în 2011, la început de mandat. Foto: adevarul.md

Ion Diacov, ex-procuror al municipiului Chişinău, a acţionat Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în instanţa de judecată. Fostul om al legii este nemulţumit de faptul că CSP l-a eliberat din funcţie cu câteva zile mai târziu decât ar fi trebuit să o facă, reuşind în acest termen, la sfârşit de carieră, să-i aplice o "mustrare aspră".

"Ştiu că sunt supăraţi pe mine pentru că-i critic. Nu au reuşit să-mi dea o mustrare în 35 de ani cât am lucrat în Procuratură şi au făcut-o la final. Vreau să aduc această decizie în cadrul legal", ne-a explicat el. 

Ion Diacov a fost sancţionat de către CSP şi nu a fost lăsat să plece onorabil din sistem după ce omul legii a lansat mai multe acuzaţii la adresa Procuraturii Generale, inclusiv a procurorului general Corneliu Gurin. Fostul procuror al municipiului Chişinău a anunţat public, cu două zile înainte de expirarea mandatului, că pleacă din Procuratură pentru că nu mai poate tolera corupţia din sistem, recunoscând că instituţia este controlată de PD. 

"Consiliul apreciază aceste manifestări ca fiind judecăţi de valoare care nu se bazează pe un substrat factologic suficient, cu un caracter defăimător, cu depăşirea limitelor de rezervă şi de prudenţă", se arată în hotărârea CSP prin care a fost propusă eliberarea lui Diacov începând cu 11 decembrie 2015.

Anastasia Nani
17/02/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii