Ion Păduraru îşi retrage candidatura de la funcţia de prim-ministru

Anticoruptie.md
15/01/2016
Foto: presedinte.md

După ce joi seara preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Păduraru candidat la funcţia de premier, vineri secretarul general al Aparatului Preşedintelui a anunţat că îşi depune mandatul. Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce majoritatea parlamentară constituită din 55 de deputaţi l-a propus pe Pavel Filip la funcţia de şef al Cabinetului de Miniştri. Prin urmare, preşedintele Nicolae Timofti şi-a abrogat decretul prin care a fost desemnat Păduraru.

“În condiţiile în care există o majoritate certă, constat lipsa posibilităţii de a desfăşura consultări parlamentare. Nu cred că ar fi în beneficiul ţării şi nici corect din punct de vedere politic să existe o confruntare între mine şi majoritatea parlamentară”, a declarat Ion Păduraru în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui, noul candidat propus de majoritatea parlamentară este o soluţie de compromis, iar preşedintele urmează s-o examineze în conformitate cu prevederile Constituţiei.

După ce au eşuat cu candidatura lui Vlad Plahotniuc, democraţii s-au grăbit să adune semnăturile a 55 de deputaţi pentru Pavel Filip, ministrul în exerciţiu al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, şi să-l prezinte preşedintelui drept candidatul majorităţii parlamentare la funcţia de premier. Aseară, fiind în drum spre reşedinţa de la Condriţa, Marian Lupu, liderul PD, şi Pavel Filip au făcut cale întoarsă, aflând că Nicolae Timofti l-a desemnat la şefia Executivului pe Ion Păduraru. Astăzi democraţii insistă că şeful statului ar trebui să-şi anuleze decretul, punând la îndoială integritatea lui Ion Păduraru.

Anticoruptie.md
15/01/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii