Noi epurări la Serviciul Vamal. A fost demis un șef de direcție

Anticoruptie.md
26/08/2016
sursa foto: Sputnik.md

Șeful Direcției urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal, Veaceslav Ionesie, a fost demis vineri, 26 august. Decizia îi aparține directorului general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și a fost luată după audierea rezultatelor evaluării activității subdiviziunii conduse de către acesta.

Evaluarea a arătat un nivel scăzut al indicatorilor de performanță, dar și o serie de încălcări de procedură, printre care tergiversarea executării urmăririi penale în cazul mai multor infracțiuni depistate, precum și lipsa de colaborare cu organele procuraturii și  alte servicii abilitate ale Serviciului Vamal.

Veaceslav Ionesie a fost numit în funcție în ianuarie 2010. Potrivit declarației de avere pentru anul 2014, angajatul vamal deține în proprietate doar două loturi de pământ în intravilan, cumpărate în 2010 și 2012. Ionesie nu are nici locuință, nici mașină.

În 2014, bărbatul împreună cu soția sa au primit o donație de la părinți în valoare de 500.000 de lei. Șeful Direcției urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal a ridicat un salariu de 121.000 lei.

Anticoruptie.md
26/08/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii