Un fost director al CCCEC este noul şef al Fiscului

Anticoruptie.md
22/02/2016
Sergiu Puşcuţa (stânga), Octavian Armaşu (centru) şi Veronica Vragaleva, noua viceministră a Finanţelor Foto: mf.gov.md

Sergiu Puşcuţa, fost director al CCCEC şi ex-preşedinte al Uniunii Asiguratorilor din Moldova, este noul şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. Luni, 22 februarie, acesta a fost prezentat angajaților instituției de către ministrul Finanțelor Octavian Armașu.

Sergiu Puşcuţa a mai fost şef al Fiscului în perioada 2005-2008, avansând treptat în această funcţie de la şef de secţie, la şef adjunct. A ocupat şi fotoliul de director al Cen­tru­lui de Com­ba­tere a Cri­me­lor Eco­no­mice şi a Coru­pţiei (CCCEC) în 2008, timp de şapte luni. Acesta a demisionat pe fundalul unor acuzaţii potri­vit cărora CCCEC ar fi deve­nit un instru­ment de inti­mi­dare a opo­nenţi­lor pute­rii comu­niste. 

Ulterior, în septembrie 2010, el a fost ales preşedinte al Uniunii Asiguratorilor din Moldova, iar în 2013 a devenit director al al companiei JLC din cadrul Societăţii pe Acţiuni JLC Group - cea mai mare întreprindere de prelucrare a laptelui din Republica Moldova, cu sateliţi în Ucraina, Kazahstan, Germania și România. Sergiu Puşcuţa i-a consiliat în probleme economice şi financiare pe preşedinţii Petru Lucinschi (1999-2000) şi Vladimir Voronin (2008-2009). Potrivit CV-ului, Puşcuţa mai este şi expert în cadrul Proiectului Băncii Mondiale pentru ameliorarea competitivităţii.

Anticoruptie.md
22/02/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii