O nouă demisie // Directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor și-a depus mandatul

Crina Dumitriu
17/11/2022

La un an de la numirea în funcție, directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), Serghei Merjan, și-a depus mandatul. Deputații au acceptat joi cererea de demisie din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor. Miercuri a demisionat ministrul Economiei, iar joi și-a anunțat plecarea din funcție directorul general al Agenției Proprietății Publice. Surse ale Anticoruptie.md spun că aceste demisii ar fi generate de presiunea unor deputați PAS care insistă pe remanieri guvernamentale radicale.   

Până la numirea unui nou director general al ANSC interimatul funcției de director genral va fi exercitat de către Angela Nani, consilier pentru soluționarea contestațiilor în cadrul ANSC.

Consilierii sunt numiți de către Parlament cu votul majorității deputaților prezenți, la propunerea Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului. Selectarea acestora se face pe baza aptitudinilor profesionale, în rezultatul concursului deschis, imparțial și transparent, organizat de Comisia economie, buget și finanțe.

Serghei Merjan a fost numit pe un termen de 7 ani  în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor și de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Candidatura lui a fost susținută cu votul majoritar al deputaților PAS. El și-a anunțat demisia șa 10 noiembrie curent, pe pagina web a  ANSC.

Crina Dumitriu
17/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii