Procuratura Anticorupție a ridicat calculatorul din biroul Domnicăi Manole. Judecătoarea: "Solicit ambasadelor să monitorizeze cazul meu"

Anticoruptie.md
22/06/2016
Domnica Manole. Foto: Ziarul Național

Procuratura Anticorupție a pornit urmărirea penală în cazul judecătoarei Domnica Manole. Miercuri, 22 iunie, oamenii legii au dispus ridicarea calculatorului din biroul magistratei. Domnica Manole susține că procurorii au luat această decizie chiar dacă ea nu are calitate procesuală de bănuit. 

"În afară de aceasta, Procuratura Anticorupție a ridicat din Curtea de Apel Chișinău calculatorul asistentului meu, precum și dosarul civil la cererea Grupului de inițitivă pentru desfășurarea referendumului republican constituțional împotriva Comisiei Electorale Centrale privind anularea hotărârii CEC", potrivit unei declarații semnate de judecătoare. 

Magistrata susține că la 13 iunie 2016 a înregistrat la Curtea Supremă de Justiție o cerere de chemare în judecată privind anularea hotărârii prin care Consiliului Superior al Magistraturii a dat acordul să fie pornită urmărirea penală în privința sa. "Mai mult, odată cu cererea de chemare în judecată, la 13 iunie 2016, am înregistrat cererea privind suspendarea efectelor juridice prevăzute de hotarârea CSM din 31 mai 2016, prin care s-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale și tragerea la raspundere penală. Cererea mea privind suspendarea efectelor juridice ale hotarârii CSM din 31 mai 2016, până la examinarea cauzei mele în fond de către CSJ, este ignorată, deși instanța a fost obligată să examineze de asigurare a acțiunii în termen de o zi de la depunere și să emită o încheiere", se mai arată în declarație. 

CSM a dat acordul ca Domnica Manole să fie cercetată penal pentru că a adoptat o hotărâre prin care a obligat Comisia Electorală Centrală să iniţieze referendumul republican privind alegerea preşedintelui ţării de către cetăţeni, la iniţiativa Platformei Demnitate şi Adevăr. Potrivit sesizării depuse la CSM de către procurorul general interimar Eduard Harunjen, judecătoarea s-ar face vinovată de emiterea unei decizii ilegale şi depăşirea cmpetenţelor prin faptul că şi-a permis interpretarea Constituţiei.

Anticoruptie.md
22/06/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii