Reacția lui Mihail Aizin, decorat recent cu ordinul Gloria Muncii: „Am muncit din greu. Aceste informații îmi lezează onoarea și demnitatea”

Julieta Savițchi
22/09/2020
Eparhia Edineț și Briceni

Afaceristul Mihail Aizin, alias Kitaeț, decorat recent de președintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii, infirmă că ar fi avut legături cu lumea interlopă și se declară victimă a polițiștilor care l-ar fi persecutat pentru că era un om de afaceri de succes. Aizin a cerut avocaților săi să pornească în instanță acțiuni civile pentru lezarea onoarei și demnității. Declarațiile au fost publicate în mass-media afiliată PSRM.

Mihail Aizin a declarat că s-a născut într-o familie de muncitori, la fel ca și alți tineri și-a făcut serviciul în fosta armată sovietică și a muncit strungar la o uzină. „În perioada destrămării URSS și a formării Moldovei independente am devenit cooperator, am muncit din greu, am participat la formarea mai multor structuri de producție și comerț, dintre care unele continuă să funcționeze și acum. În ultimii 25 de ani, am fost acționar majoritar și președinte al Consiliului de Administrație al unuia dintre primele lanțuri de retail din Moldova, compania FIDESCO, care astăzi întrunește 35 de magazine, un centru logistic, în care muncește o echipă multinațională și prietenoasă, formată din peste 2.000 de persoane”, a declarat Aizin.

Afaceristul recunoaște că a fost reținut de mai multe ori de organele de drept din Republica Moldova, care l-ar fi persecutat. „Organele de stat periodic au intentat pe numele meu diverse cauze penale, ca și în cazul mai multor oameni de afaceri din Moldova (mulți, foarte mulți vor confirma acest lucru), dar niciuna dintre ele nu a ajuns în instanță. Am ajuns la punctul că în 2004 poliția a aruncat droguri în mașina mea și, pe baza acestui fapt, a deschis un dosar penal. Am fost nevoit să depun numeroase eforturi ca să-mi dovedesc nevinovăția, să-mi apăr onoarea și cinstea familiei, în care cresc patru copii”, susține Aizin.

Mihail Aizin a mai declarat că „este supus unor acțiuni de defăimare din partea unor persoane publice, care urmăresc interese politice și a unor mijloace de informare în masă, care raspândesc cu rea-credintă informații false privind fapte care nu sunt „rezonabil de exacte”. Din acest considerent, va solicita în instanță despăgubire pentru lezarea onoarei și demnității.

Julieta Savițchi
22/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii