Verificări la școli și grădinițe după o sesizare de pe Harta Corupției privind alimentația copiilor

Anticoruptie.md
29/02/2016
Foto: mednews.md

Dorin Chirtoacă, edilul Capitalei, a abordat problema alimentației în școli și grădinițe la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău, după ce un grup de părinți ne-a sesizat săptămâna trecută pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md privind calitatea și cantitatea mâncării oferite copiilor. Primarul a dispus să fie efectuate verificări pentru a elucida problema. 

"Ne-am autosesizat privind această informație. Problema a fost legată mai mult de mezeluri. Tot ce ține de alimentație, atât din instituțiile preșcolare, cât și cele preuniversitare, meniul este coordonat și întocmit cu angajații de la Centrul de Sănătate Publică. Legat de mezeluri, legea într-adevăr ne permite ca noi să dăm copiilor mezeluri, dar proporția să nu depășească 20% de grăsimi. Urmează să investigăm. Nu știu de ce se creează artificial această problemă, precum că noi hrănim copiii cu nu știu ce fel de mezeluri din nu știu ce fel de carne", a declarat Alexandru Fleaș, șef adjunct al Direcției generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău.

Dorin Chirtoacă l-a îndemnat pe Alexandru Fleaș să-i invite pe părinții care au sesizat problema, dar și să meargă la câteva instituții pentru a investiga situația la fața locului. "Să mergeți la câteva instituții, să aveți o verificare cu toate părțile implicate pentru a putea veni cu o concluzie privind această chestiune. În momentul în care apare în atenția opiniei publice, această problemă trebuie explicată. Este ușor să faci panică și este mai greu să restabilești echilibrul și liniștea", a spus edilul. 

Părinții care ne-au sesizat pe Harta Corupției au adresat autorităților mai multe întrebări. De exemplu, aceștia au încercat să afle care sunt principiile de formare a meniului, cantitatea produselor de bază incluse în meniu, valoarea energetică a meselor zilnice și raportul componentelor nutritive, precum și care este cantitatea zilnică de zahăr și de fructe sau legume proaspete inclusă în alimentația copiilor.

Anticoruptie.md
29/02/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii