Video // Casa Mitropolitului Vladimir, filmată cu drona

Anticoruptie.md
17/02/2016
Captură: Curaj.tv

Activiştii de la Curaj.tv au filmat cu drona casa Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Vladimir, care s-ar afla la câţiva kilometri de Chişinău, în zona cunoscută drept Bostancea. Din imagini se vede că în curtea spaţioasă este amenajată o piscină, tot aici fiind amplasate trei construcţii. Anterior, "Ziarul de Gardă" a scos la iveală că tere­nul, dar şi cele trei imobile care se îna­lţă pe el, unul de 97 de metri pătraţi, altul de 95,5 şi al treilea de 46,3, sunt înre­gis­trate pe numele unei femei, cu care ÎPS a fost într-o vacanţă în Tur­cia, la mare, în anul 2012. 

Ulterior, în cadrul unei slujbe, Mitropolitul a dat de înţeles că bunurile nu-i aparţin, deşi vecinii cu care au stat de vorbă activiştii de la Curaj.tv şi reporterii de la "Ziarul de Gardă" îl contrazic. „Se vor­beşte şi aţi pri­vit şi aţi văzut multe foto­gra­fii des­pre vila Mitro­po­li­tu­lui. Eu am pro­cu­rat anul acesta şi, dacă putem numi aşa cum se numeşte prin presă, această căsuţă, vila aceasta, cu 76.000 de lei mol­do­ve­neşti. Şi nici­o­dată dumneavoastră nu aţi văzut-o, nici la tele­vi­ziune, nici­o­dată în ziar, pen­tru că, prac­tic, ea este invi­zi­bilă, pen­tru că este o căsuţă mică. Am de gând cu ade­văr s-o repar, s-o refac ca să aibă Mitro­po­li­tul o căsuţă. Ce vedeţi dumneavoastră nu îmi apa­rţine mie şi nu mi-a apa­rţi­nut nici­o­dată”, a spus Mitropolitul Vladimir referindu-se, cel mai pro­ba­bil, la casa de mili­oane, mai scria în 2014 "Ziarul de Gardă".

Potrivit publicaţiei, ÎPS Vla­di­mir mai deţine un apar­ta­ment de lux, o casă de vacanţă în pădure, are în arendă cel puţin un hec­tar de pădure şi este fon­da­tor la două SRL-uri. 

Anticoruptie.md
17/02/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii