Am câștigat toate judecățile, dar nu-mi pot întoarce proprietatea

Nadejda Godoroja
02/10/2018

Mă numesc Nadejda Godoroja, sunt medic pensionar, ex-director al Clinicii de Mamologie din cadrul Institutului Oncologic. Soțul meu tot a fost medic oncolog. Împreună am decis să deschidem o afacere în medicină, mai precis un Centru de Oncoprevenţie pentru femei. În acest scop am deschis întreprinderea SRL Nali, iar în 2008 am procurat un teren cu suprafața de 0,211 ha pe strada Columna.

Tot în 2008, firma ia în arendă, pe un termen de 10 ani, un teren de 0,054 ha de la Primăria Chișinău.

În 2010 soțul meu a decedat, iar din cauza stresului m-am îmbolnăvit și eu și am suspendat lucrările de construcție. În acest timp, și-a făcut apariția Serghei Cosovan, membru și activist al Partidului Nostru și consilier al orășelului Codru. Acesta m-a convins să-i ofer terenul în arendă pentru activități comerciale.

La 1 mai 2011, am semnat cu Serghei Cosovan un contract prin care îi ofeream în arendă pe un termen de 3 ani terenul de pe strada Columna. Acesta și-a amenajat pe terenul dat o piață, cunoscută în Chișinău drept Piața Curcubeu.

Cosovan chiar din primele luni nu și-a respectat obligațiunile contractuale și nu mi-a achitat pentru arendă. După mai multe încercări eșuate de a-mi recupera banii și proprietatea, am depus o plângere la poliție, care a intentat pe numele lui Cosovan dosar penal. Din păcate, dosarul a rămas nefinalizat.

În același timp m-am adresat în instanța civilă și am câștigat toate judecățile, inclusiv și la Curtea Supremă de Justiție.

În octombrie 2017, Serghei Cosovan este arestat, fiind învinuit în câteva dosare de escrocherie, intentate în baza plângerilor depuse de către câțiva agenți economici care activează pe teritoriul Pieței Curcubeu. Afacerea a fost preluată de către Elena Cosovan, soția lui Serghei. Aceasta strânge în fiecare lună bani de la comercianți pentru locul de comerț în piață.

După ce am obținut o decizie irevocabilă a instanței, m-am adresat la 3 executori, le-am achitat, însă niciunul nu a evacuat piața de pe terenul meu. Cineva mi-a zis că afacerea, care este ilegală, ar fi protejată de procurori și că ar fi interese mari. Nu știu ce să mai cred.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Nadejda Godoroja
02/10/2018

Comments