Am fost condamnat pe nedrept

Izbaş Afanasie
16/10/2015

În anul 2004 m-am înţeles cu cumătrul meu Gheorghe Carp să plantez patru hectare de viţă-de-vie. Am procurat mai multe loturi în apropierea satului Heleşteni. Mai târziu cumătrul a spus că nu are bani şi am decis să plantez singur via. Am luat credite de aproape 100.000 de lei şi am plantat doar 1,75 hectare pe terenurile care îmi aparţin.

Între timp, Gheorghe a  plecat la Moscova şi a suferit un grav accident rutier şi aproape un an a stat rin spital. La întoarcere, cumătrul a decis însă să mă deposedeze de bunuri, fiind ajutat de prietenii săi din Procuratura Generală, iar pe deasupra m-au băgat la puşcărie. Nu le-a fost suficient că mi-au luat bunurile, dar m-au şi condamanat pe nedrept. Judecătoria Nisporeni m-a achitat şi a decis că dosarul este de competenţa instanţei civile, iar Curtea de Apel Chişinău, fără să pătrundă prea mult în amănunte, m-a condamnat.

Nu mai ştiu cui să mă plîng, vă rog să mă ajutaţi să îmi găsesc dreptatea.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Izbaş Afanasie
16/10/2015

Comments