Ce-i poate învăţa pe viitorii procurori o persoană certată cu legea?

Crăciun I.
19/08/2022

Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat lista procurorilor care vor fi mentori pentru audienții Institutului Național al Justiției (INJ).

Printre ei se regăseşte şi Lilian Cociu, cu statut de învinuit într-un dosar penal pentru că a atras la răspundere un bărbat pentru un omor pe care nu l-a comis. În baza dosarului fabricat de Cociu, bărbatul nevinovat a fost condamnat la 21 de ani de închisoare şi a stat patru ani până s-a constatat că altcineva a comis crima. Dacă procurorul Cociu nu muşamaliza dosarul, poate că acum erau în viaţă cei doi tineri îndrăgostiţi, împuşcaţi într-o vie de lângă Durleşti.

Interesant, ce îi va învăţa Lilian Cociu pe viitorii procurori? Cum să fabrice dosare, să bage oameni fără de vină la puşcărie şi să se eschiveze de la răspundere?

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Crăciun I.
19/08/2022

Comments