Cine protejează capii piramidei financiare în Fălești?

Natalia Fusa
08/10/2018

La începutul anului 2017 i-am dat cetățenei Anastasia Vavulea din Fălești suma de 20 de mii de euro. Aceasta a promis că-mi restituie banii în două săptămâni, iar la fiecare 3.000 de euro voi primi o dobândă de 2.400 de euro. În realitate am dat de o rețea de escroci, care au organizat o piramidă financiară, iar în mrejele lor au căzut mai multe persoane din Fălești și Bălți.

Când mi-am dat seama că am fost înșelată, am încercat să recuperez banii de la Anastasia, dar nu am reușit. Mai mult, am fost amenințată cu răfuiala fizică. Am depus o plângere la poliție, iar aceștia au tergiversat investigarea. Mai mult, Procuratura din Fălești a emis o ordonanță de neîncepere a urmăririi penale.

După ce am depus mai multe plângeri la Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție, cei din Fălești au pornit un dosar penal pe numele Anastasiei Vavulea. În prezent în dosar figurează 28 de părți vătămate, iar prejudiciul este de peste șase milioane de lei. Cu toate acestea, Anastasia Vavulea nu a stat nicio zi în arest preventiv. Între timp ea s-a căsătorit, și-a schimbat numele de familie, actele. Chiar dacă dosarul a fost transmis în judecată, ne este frică că Anastasia va părăsi Republica Molovam, iar odată cu plecarea ei, vom pierde orice șansă de a ne recupera vreodată banii.

Un procuror cunoscut m-a sfătuit să ne adresăm la presă și să facem cazul public, dacă vrem să ni se facă dreptate.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Natalia Fusa
08/10/2018

Comments