Cum am fost înșelat de 56 de mii de euro

Vitalie Chișcă
10/07/2019

Prin prezenta, rog respectuos să interveniți în asigurarea funcționării și respectării legii în cazul meu, fiind deposedat prin înșelăciune de 56 mii 890 de lei de către Grigore Bivol, un afacerist din Ialoveni, fondatorul mai multor întreprinderi de transport.

Astfel, , la începutul anului 2009, Grigore Bivol, cu care mă aflam în relații bune de mai mult timp, m-a sfătuit să procur în leasing un autocamion de model DAF, precum și semiremorca pentru el. Pentru că eu nu aveam scrisă pe numele meu o firmă, Grigore mi-a propus să perfectăm contractul de leasing pe întreprinderea sa, mi-a prezentat graficul de achitare eșalonată și am căzut de acord. După încheierea contractului de leasing, eu lucram pe camionul respectiv, iar banii câștigați îi dădeam lui Grigore Bivol personal pentru achitrea leasingului, precum și pentru perfectarea diferitor autorizații necesare în activitatea transportatorilor, impozite și taxe la buget, asigurarea Casco, dar și unele taxe pe care ulterior mi-am dat seama că erau percepute nejustificat de către Grigore Bivol.

Totul a decurs normal până în noiembrie 2011, când autocamionul mi-a fost avariat, iar pentru lucrările de reparație urma să achit 4500 de euro, deși îi dasem bani lui Bivol pentru asigurarea Casco.

La acel moment era achitat 56 mii 890 de euro din suma de 60 de mii de euro. Eu i-am spus lui Bivol care este situația și l-am rugat să convină cu compania de leasing asupra unei perioade grație de 2 luni. Fără ca să consulte compania de leasing, Grigore mi-a zis că este imposibil și a zis că achită el. Iar la 25 ianuarie 2012 și-a înregistrat autocamionul pe numele său. Deși am vrut să restitui suma rămasă, Bivol nu a mai dorit să comunice cu mine.

M-am adresat poliției din Ialoveni, dar aceștea nu au dorit să examineze cazul sub aspect penal, dar am fost refuzat. Ordonanța de neîncepere a urmăririi penale a fost menținută de procurorul Andrei Baeșu, apoi de procurorul Chitoraga din Ialoveni.

Vreu să precizez că atinci când m-am adresat la poliție m-a sunat Bivol și mi-a spus că nu voi reuși nimic, deoarece el are suficienți bani pentru a-i mitui pe toți din organele de drept. Și întradevăr, atât polițiștii, cât și procurorii mi-au râs sfidător în față, la fel ca și Bivol.

În final, explic că am decis să mă adresez acum, după ce noua guvernare a promis că organele de drept vor lucra pentru oameni, dar nu pentru cei care dau mită. Totodată, vreau să vă comunic că eu nu sunt singurul care am fost tras pe sfoară de Grigore și mai sunt oameni care au căzut în capcana acestui afacerist, care sunt gata să facă declarații organelor de drept.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Vitalie Chișcă
10/07/2019

Comments