La Spitalul de Stat, fostul spital al Cancelariei de Stat, pacienții cumpără 80 la sută din medicamente, deși au poliță medicală

Veronica
19/09/2022

Am fost recent internată la Spitalul de Stat, fostul spital al Cancelariei de Stat sau Lecisanupr, cum i se spunea anterior. Mare mi-a fost mirarea că ni s-a spus direct că trebuie să procurărm medicamentele și sistemele de perfuzie, cu tot cu soluția pentru perfuzie. Eu, deși am poliță medicală, am cheltuit peste 700 de lei, dar erau bătrâne în salon cu mine, care au dat peste 1500 de lei pe medicamente.am cumpărat până și vitamina C, vitamina B. Ni s-a dat magneziu din contul spitalului si câteva ceva din medicamente, dar 80 la sută am procurat. Asistentele medicale ne spuneau că așa li se cere și că există deja mai multe plângeri de șa pacienți, dar se vede că administrația spitalului nu se teme.

Cele mai multe medicamente și perfuziile le-am cumpărat din farmacia din spital, unde erau destule. Anterior am avut aște situații în alte spitale, unde chiar îi rugam pe medici să ne spună ce medicamente mai bune să cumpărăm, eram gata să cumpărăm ce nu are spitalul numai să salvăm viața pacientului, dar în cazul dat am văzut o atitudine obraznică din partea reprezentanților acestui spital.

Am înțeles că au mulți pacienți care vin de peste hotare, fără poliță medicală și ei achită toate costurile. În cazul nostru, celor care avem politță medicală, care lucrăm, aici în Moldova, unde plătim impozite,mi se pare nedrept. Culmea că aceste costuri nu sunt contabilizate nicăieri, iar în fișa mea medicală s-a notat că am fost trată pe polița medicală. Vă rog, dragi jurnaliști de la Anticoruptie.md, să investigați acestă situația. Pacienți cu care am discutat spuneau că și la unele spitale raionale e o situație similară.                      

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Veronica
19/09/2022

Comments