M-a agresat fizic și m-a ameninţat cu moartea, dar a fost amendat cu 200 de lei

Marina Şalin
14/03/2021

Am 79 de ani, am crescut singură un copil şi am făcut o casă, am lucrat ca felceriţă, moaşă asistentă medicală, am avut aproape întreaga viaţă grijă de sănătatea oamenilor. Înainte nu era ca acum, să se plătească bani buni pentru o injecţie. Cum spitalul era departe, am făcut întotdeauna injecţii gratuit, în afara orelor de muncă, am venit noaptea la pacienşi dacă mă chema cineva, am ajuns la accidente înaintea salvării.

Acum mă descurc singură, cresc câteva găinuşe, cultiv legume pe lângă casă şi nu mor de foame. Mă ajută fiica, dar mă strădui să iau cât mai puţin de la ea, căci are şi ea copii şi probleme.

Şi iată că, în loc să am o bătâneţe liniştită, am ajuns să fiu bătută, umilită, ameninţată cu moarte de un vecin chefliu care îmi este şi rudă.

Totul s-a pornit de la curcile sale, care îmi săreau în grădină, se căţărau pe casă, îmi făceau mizerie în curte. Pentru că vecinii nu reacţionau, odată am decis să le mân mai departe pe şes, ca să nu-mi intre înapoi în ogradă la 5 minute după ce le-am alungat. În timp ce le mânam din urmă, m-am trezit

cu vecinul la spate. De la el mirosea puternic a alcool. Acesta m-a apucat de gât, mi-a smuls broboada, m-a şpvit cu piciorul şi m-a împins într-un şanţ. „Ai să mori aici! Am să te înec în gârlă ca să scap satul de tine. Să chei din sat nemernico!”, striga el la mine.

Tortura a durat vre-o 15 minute. După ce a plecat, cu mare greu am ieşit din şanţ şi am ajuns acasă. Eram toată murdară de glod şi tremuram de frică.

Am chemat poliţia, am spus tot cum a fost. Am fost şi la sectorist. Ca în cele din urmă să-i aplice agresorului o amendă de 480 de lei pentru injurie şi să o achite în jumătate în 72 de ore.

Acuma mi-i frică să stau în casă, să merg pe drum. Dacă mă trezesc iar cu el la spate? Cât e pentru 200 de lei? Se poate...

 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Marina Şalin
14/03/2021

Comments