Mi-a lăsat soția invalidă, dar va scăpa de pedeapsă

Sergiu Calancea
01/06/2020

În vara anului 2016, soția mea Elena Brîkina a fost lovită cu mașina de un polițist în sare avansată de ebrietate. Elena se ducea la muncă și se deplasa regulamentar pe marginea carosabilului. Și ofițerul de poliție se ducea la muncă, doar că avea în sânge nivelul de alcoolemie de 0,84 promile.

Elena a fost grav traumată, a stat mai multe luni în spital, iar acum, la 55 de ani, se deplasează cu greu în cârje și are grad de dizabilitate. Expertiza medico-legală a constatat însă că leziunile cauzate soției mele sunt medii, nepericuloase pentru viață.

De fapt, de la bun început s-a simțit că s-a făcut trafic de influență. Procurorul pe caz a avut o atitudine dușmănoasă față de partea vătămată, de parcă aceasta ar fi fost beată la volan și ar fi provocat accidentul.

În toamna anului 2016, dosarul a ajuns în instanța de judecată, în gestiunea magistratei Tatiana Bivol. De atunci examinarea dosarului bate pasul pe loc. Degrabă se împlinesc 4 ani și nu s-a ajuns cel puțin la etapa audierii inculpatului. Acesta nu se prezintă la proces și este plecat peste hotare. Iar procurorul și judecătorul nu l-au anunțat în urmărire generală.

Bănuim că tergiversarea examinării dosarului este o tactică bine pusă la cale pentru a-l scăpa pe inculpat de pedeapsă. Dacă va expira termenul de prescripție de 5 ani, cel care mi-a făcut soția invalidă nu va putea fi condamnat. Și se pare că procurorul și judecătorul fac totul pentru a se ajunge la această situație.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Sergiu Calancea
01/06/2020

Comments