Nu mă pot restabili la serviciu, deși am o decizie de judecată în acest sens

Serghei Baștan
21/08/2019

Am lucrat la Spitalul Municipal Bălți din anul 1981, cu întrerupere de doar trei ani, în care am lucrat la o altă organizație. În acest răstimp nu am avut nicio observație, nicio mustrare, doar mulțumiri. În 2013 a venit un medic-șef nou și au fost închise câteva secții, între care și secția reabilitare cardio-vasculară, acolo unde eu eram șef. Eu sunt medic cardiolog. Am trecut atunci la particular. Peste patru ani, s-a schimbat din nou medicul șef de la Spitalul Municipal Bălți. Noul manager m-a întâlnit într-o zi pe drum și mi-a zis că are nevoie de mine, să revin la spital. Între timp a fost deschisă o nouă secție, mai mare, Reabilitare cardio-neurologică. Am revenit la spital, în calitate de șef al acestei secții. Inițial, timp de o lună, în calitate de interimar, după care am trecut concursul. Mi-am făcut lucrul bine, s-a mărit numărul de paturi, se formaseră cozi de pacienți la secția condusă de mine, am început să primim pacienți din nordul republicii, din raioane. Ulterior, am fost comasați cu o altă secție, Fizioterapie, o secție mare. În cadrul ei a fost făcut un serviciu, iar eu am fost numit șef al acestui serviciu. Secția respectivă nu lucra foarte bine, vărsa pe an doar circa 8.000 de lei în casa spitalului. Când am venit eu, doar pentru cinci luni am vărsat în bugetul spitalului 90.000 de lei.

Eu pe urmă m-am adresat la medicul șef că trebuie schimbată sora superioară. Ea nu lucrează cu personalul, nu ascultă de șeful de secție, nu dădea la semnat lista de medicamente necesare pentru secție. Când am spus toate aceste chestii, mi-am aprins paie în cap. Pe mine m-au înlăturat pe articol, în mod demonstrativ. Au făcut comisie disciplinară, care a scris niște prostii, cum că nu aș corespunde rigorilor, că nu aș lucra în echipă. A fost adunat tot personalul în sala de festivități și mi-au făcut un fel de „judecată publică”. 

Ulterior eu am contestat decizia de a mă concedia în judecată. Instanța mi-a dat dreptate mie și eu trebuia să fiu restabilit imediat la serviciu, conform deciziei judecătorești. Cât am lipsit eu, acea soră superioară a adunat semnături de la personal, cum că eu i-aș înjosi, chiar dacă niciodată nu a fost așa ceva. Cu două zile înainte să revin la serviciu, ei au desființat secția unde eu activam, iar pe mine m-au pus șef de secție la Secția Fizioterapie. Eu doar sunt medic cardiolog. Cum eu pot să lucrez în Fizioterapie dacă eu nu sunt specializat în așa ceva? Eu am scris cerere de demisie din proprie dorință. Practic m-au măturat de acolo.

M-am adresat ulterior la dna ministră Nemerenco. Ea a sunat la spital și a dispus angajarea mea în calitate de medic cardiolog, conform specializării. A doua zi am fost la spital, am depus dosarul pentru concursul de angajare a unui cardiolog, mi-au acceptat actele la sfârșitul lunii iulie. Pe urmă mi-au zis că nu erau toate documentele, au închis concursul și m-au lăsat din nou pe drumuri. Își bat joc de oameni. Investigați vă rog cazul meu.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Serghei Baștan
21/08/2019

Comments