Regia "Apă-Canal" Bălţi, care a gestionat fraudulos banii, acum vrea să majoreze tarifele

Sergiu Burlacu
05/08/2022

Întreprinderea Municipală Regia "Apă-Canal" Bălţi cere majorarea tarifului pentru aprovizionarea cu apă a bălțenilor la ANRE, de la 11.08 lei până la 19.30 lei.

Creșterea tarifului cu mai mult de 8 lei la un metru cub de apă, este mai mult decât îngrijorătoare pentru toți noi - bălțenii.

Urmare a unei administrări defectuoase, care a generat pierderi enorme pentru Bălţi, împrumuturi nejustificate, mijloacele cărora au fost utilizate netransparent, în interesul grupărilor care s-au îmbogățit pe seama noastră, și astăzi încă mai stau în libertate, iar locuitorii municipiului urmează a fi sărăciți în continuare grație unor penali de ordin moral și nu doar.

Întreprinderea Municipală Regia "Apă-Canal" Bălţi care, astăzi se află în stare de administrare de insolvabilitate, duce în continuare bălțenii într-o prăpastie economică, nu mai vorbesc despre prăpastia securității alimentării cu apă.

În continuare, obligatoriu, trebuie luată în calcul incompetența administrației Întreprinderii de a înlătura pierderile scurgerilor imense a apei pe traseu care, zilnic sunt reflectate prin publicarea materialelor video din partea societății civile, abaterile care se comit în repararea neconformă a rețelelor prin arhaica metodă de a astupa găurile țevilor cu coturi din lemn, reorganizarea instituției prin întoarcerea în proprietate municipală a deservirii sistemului de canalizare care, în comparație cu serviciul de aprovizionare cu apă este extrem de profitabil.

Ca urmare, această instituție trebuie întoarsă cu fața spre locuitorii municipiului Bălți, având o administrație eficientă, sunt sigur de faptul că atât tarifele vor fi benefice pentru bălțeni, cât și sistemele inginerești vor fi renovate.

Având o administrație o eficientă a orașului, a întreprinderilor municipale, vom putea restarta municipiul Bălţi.

Bălțenii merită să traiască bine!

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Sergiu Burlacu
05/08/2022

Comments