VIDEO// APEL PUBLIC: Cum se fură și se distruge o fabrică în Moldova

Angajați ai fabricii „Anchir”
01/03/2016

Sistemul de drept din Moldova a aruncat abuziv si forțat după gratii un om de afaceri, la comanda concurentului, cu ajutorul procurorilor si judecatorilor!

APEL PUBLIC DIN PARTEA ANGAJAȚILOR COMPANIEI S.A. „ANCHIR”

Cetăţenilor Republicii Moldova,

Societăţii Civile din Republica Moldova,

Partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova

Guvernului, Parlamentului şi Preşedintelui Republicii Moldova

ATENȚIE, CORUPȚIE GENERALIZATĂ!

Prin prezenta adresare, avertizăm că omul de afaceri, Nicolae Indoitu, care  deține acțiunile companiei S.A. „Anchir”, al doilea ca importanță producător de cărămidă din Republica Moldova, a fost plasat abuziv si fortat in arest.

Proprietarul fabricii, de mai mulți ani, refuză să cedeze compania „Anchir” unor personaje din anturajul S.A. Macon – cel mai mare producător de cărămidă din Moldova. Din acest motiv Nicolae Indoitu a devenit ținta unor acțiuni de intimidare, presiune, atacuri rider și acțiuni de violență, greu de imaginat.

Problemele au apărut în 2009 cînd compania „Anchir” a intrat în atenția concurenților. De-a lungul anilor, o armată întreagă de procurori, judecători, inspectori, companii de stat, jurnaliști, funcționari, miniștri și deputați au fost implicați în sute de controale, sesizări, atacuri în judecată și răfuieli în presă. Acțiunile concertate aveau un obiectiv comun – slăbirea , falimentarea și preluarea  la un preț de nimic a întreprinderii.

În doar 6 ani, fabrica „Anchir” a ajuns dintr-o companie de top în una care se află în faza de lichidare. Mai tîrziu s-a aflat că beneficiarii atacului planificau să distrugă compania „Anchir” în decurs de 6 luni, însă nu le-a reușit. Ei nu s-au așteptat la rezistența opusă de noi, angajații fabricii, în frunte cu Nicolae Indoitu.

Luna februarie 2016 a fost una decisivă în această luptă. Omul de afaceri, Nicolae Indoitu a obținut o serie de victorii în instanțele de judecată, care i-ar fi restabilit controlul asupra fabricii.

Aici s-a întîmplat TEROAREA! El a fost reținut alături de directorul și juristul companiei. Ei au devenit subiectul unei plîngeri penale depusă de un personaj care provine din anturajul concurentului.

Pe numele lor se pregătește acum un dosar penal, care în aparență vine să elucideze un caz de huliganism și de escrocherie, dar de fapt ascunde o intenție hotărîtă de neutralizarea totală a conducerii companiei „Anchir”.

Deci într-un moment de importanță strategică pentru salvarea fabricii de la lichidarea totală, conducătorii companiei au fost efectiv COMANDAȚI de către concurent.   

Acest lucru este cu atît mai grav cu cît organele de drept, ofițeri de urmărire penală și procurori acționează la comanda și în interesul concurentului S.A. „Macon”. Cu toții au devenit părtași ai unui act de corupție, a cărei finalitate noi, angajații fabricii, nu o cunoaștem.

În aceste condiții, ne adresăm în primul rînd societății civile din Republica Moldova, partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova să intervină și să monitorizeze atent acțiunile organelor de drept în acest caz.

În calitate de cetățeni ai țării și contribuabili disciplinați ne simțim îndreptățiți să cerem și Guvernului Republicii Moldova, să se implice ca să împiedice realizarea acestui atac mafiot asupra fabricii „Anchir”.

Cerem eliberarea conducerii „Anchir” din detenție preventivă și inițierea unui dialog cu toate părțile implicate în planul de falimentare forțată a întreprinderii.

Ajutați-ne să scăpăm de hărțuielile și de fărădelegile care durează deja de 6 ani!

Sperăm că Guvernul Filip nu va păstra abordările vechilor Excutiv, care au ignorat toate apelurile noastre anterioare.

Vedeți aici adresarea către șeful Cabinetului de Miniștri:

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Dreptul la replică: Valerian Stratan spune că nu are nicio legătură cu informațiile din Sesizarea Video// Apel public: Cum se fură și se distruge o fabrică în Moldova”:

 

 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Angajați ai fabricii „Anchir”
01/03/2016

Comments