VIDEO// Fiul meu este torturat în închisoare

Negru Nicolae
12/12/2021

Fiul meu, Vasile Negru, 30 de ani, este deţinut în Penitenciarul nr. 9 de la Pruncul. El a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru violul unei minore. Dar a fost condamnat pe degeaba. Pe lângă faptul că a fost condamnat pe nedrept, mai este maltratat şi torturat de ceilalţi deţinuţi, iar administraţia închisorii închide ochii la toate fărădelegile acestea.

Fiul meu îndură chinuri mari, are răni pe picioare, este afectat de o infecţie, dar nu vor să-l trateze. Îi pun diferite diagnoze şi îi prescriu tratamente care nu-i ajută. Vasile ne telefonează uneori şi ne spune că este la limită şi nu mai poate îndura aşa chinuri. În rest, nu putem să-l vedem pentru că administraţia închisorii nu ne permite întrevederile cu fiul nostru.

Am încercat să cerem socoteală de la administraţia închisorii, dar nu vor să ne audă şi nu dau niciun răspuns. Viaţa băiatului meu este în pericol şi din cauza iresponsabilităţii autorităţilor nu-l pot ajuta. Dacă statul i-a dat o pedeapsă, l-a privat de libertate pentru aproape 20 de ani, cu ce drept este pedepsit cu violenţe fizice atât timp cât îşi ispăşeşte pedeapsa?

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Negru Nicolae
12/12/2021

Comments