VIDEO // Mi-au dispărut bani de pe cardul salarial, iar Moldinconbank nu vrea să investigheze cazul

Diamanta Paterau
20/09/2022

La sfârșitul lunii august de de pe cardul meu salarial de la Moldinconbank a dispărut o sumă de bani - peste 3400 de lei. Am sesizat imediat banca, a fost imposibil să discut cu cineva dintre anagajții responsabili, am scris o plângere și mi s-a spus că mă vor telefona. Nu m-au telefonat, dar peste două săptămâni am primit o scrisoare în care banca se spală pe mâini și îmi recomandă să fiu atență la card, să nu dau nimănui codurile secrete. 

Banca recunoaște, în răspunsul pe care mi l-a trimis, că banii au fost scoși de pe cardul meu de pe un telefon iPhone, din Cipru, cu codul de acces secret. Eu nu am primit nici un cod de acces, evident nu am avut cum să-l dau cuiva. Eu nu am telefon marca iPfone și nici nimenni din familia mea nu are așa telefon. Moldinconbank nu vrea să investigheze cazul, în mod normal banca poate să spună cine, când și cui a transmis codul secret, de vreme ce eu nu l-am primit, dar iată că nu vrea să o facă.

Eu bănuiesc aici o schemă și cârdășia oamenilor de la bancă cu infractorii, ar putea fi o rețea, altfel de ce banca nu ar investiga ca să afle cine a transmis codul secret si cui, asta ține de tehnică și ar trebui să se înregistreze în circuitele băncii și, respectiv, poate fi verificat. Eu am acest card de mulți ani, primesc pe el salariul, deci sunt clienta băncii și este normal ca banca să lucreze în interesul clienților. Rog jurnaliștii de investigație să investigheze acest caz, cu singuranță veți găsi și alte cazuri similare.

Apropo, banca percepe 10 euro ca să investigheze cazul. Adică eu sunt cea pătimită și tot eu trebuie să plătesc ca să se investigheze cazul. 

Eu voi insista ca acest caz să fie cercetat, dacă nu de bancă, de poliție și atenționez cetățenii să fie atenți, mai ales dacă au carduri la Molinconbank. 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Diamanta Paterau
20/09/2022

Comments