VIDEO// Primarul din Bașcalia ”a furat ca în Codru”

Ivan Arnaut
22/07/2019

Sunt consilier în Consiliul raional Basarabeasca și de mai mulți ani lupt cu fărădelegile comise de către Petru Tarlev, primarul satului Bașcalia, raionul Basarabeasca. El deține funcția de primar al satului de 16 ani, iar o perioada a fost protejat de către fratele său, fostul premier Vasile Tarlev. Ulterior, Petru Tarlev a aderat la Partidul Democrat și acum se află sub protecția lui Dumitru Diacov, care este originar din Bașcalia.

Petru Tarlev a acaparat tabăra de odihnă a satului cu 150 de locuri. Din cele peste 750 de hectare pășune ale satului, 500 sunt folosite de Tarlev fără ca să plătească un bănuț în bugetul satului. Acestea nu sunt unucele hoții ale lui Tarlev.

Am sesizat Ministerul de Interne, Procuratura, Parlamentul, dar fără niciun rezultat. Anterior Autoritatea Naționașă de Integritate a constatat conflicte de interese în activitatea lui Petru Tarlev, au fost pornite dosare pe numele lui, dar fără finalitate.

 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Ivan Arnaut
22/07/2019

Comments