Achiziţie nouă la CSM: maşină de jumătate de milion de lei, cumpărată la licitaţie publică cu un singur participant

Anticoruptie.md
07/08/2017
Foto simbol. Sursa: Toyota.com

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cumpărat acum aproape o lună un automobil Toyota Camry cu o valoare de circa 570.000 de lei. Procedura de achiziţie a avut loc la 13 iulie, iar la licitaţia publică a participat o singură firmă - Continent SRL, dealer oficial Toyota în Republica Moldova. 

Potrivit reprezentanţilor CSM, în luna mai, atunci când a fost anunţat concursul pentru prima dată, nu s-a prezentat nicio companie. În urma celui de-al doilea anunţ, s-a înscris o singură firmă. Reprezentanţii CSM spun că aceasta este prima maşină cumpărată de Consiliu. Instituţia mai are două automobile care i-au fost donate în 2003. „Acestea se defectează însă foarte des şi de cele mai multe ori nu pot fi folosite. Noua maşină va fi folosită de angajaţii CSM, instituţie care are în subordine trei colegii şi Inspecţia Judiciară. Până în prezent, accesul în diferite raioane ale ţării era destul de complicat”, a explicat Carolina Mangîr, purtătoare de cuvânt a CSM.

Potrivit datelor de pe pagina Tender.gov.md, Continent SRL a mai vândut în acest an, în luna februarie, un automobil Curţii de Conturi. Maşina a costat aproape 600.000 de lei. Şi în acest caz la licitaţie a participat doar această companie. 

Un alt contract, tot din februarie, în valoare de 50.000 de lei, firma l-a încheiat cu Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS). Continent SRL s-a angajat să presteze servicii de deservire tehnică a automobilelor SIS. 

În decembrie 2016, alte două instituţii au cumpărat maşini de la Continent SRL: Institutul de Medicină Urgentă (365.000 de lei) şi Adunarea Populară UTA Găgăuzia (554.000 de lei). 

Fondatorii firmei sunt Elena Garcavenco şi Victor Şumilo.  

Sursa: Tender.gov.md

 

Anticoruptie.md
07/08/2017Become a Patron!

Comentarii