Automobile de peste 30 de milioane de lei, procurate în această toamnă de instituțiile de stat. Serviciul Vamal a cheltuit 20 de milioane pe mașini

Anticoruptie.md
03/10/2017
Șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, alături de premierul Pavel Filip. Sursa foto: customs.gov.md

De la începutul acestei toamne, autoritățile publice centrale și locale au cheltuit peste 30 de milioane de lei pentru a-și procura automobile noi. Ca de obicei, in calitate de câștigători ai licitațiilor au fost desemnate companiile din grupul Daac-Hermes.

Serviciul Vamal a făcut cele mai mari achiziții de automobile. Numai pe 2 octombrie curent, instituția a procurat automobile de peste 17 milioane de lei, de la compania Daac Auto SRL. Potrivit bazei de date de pe siteul Agenției Achiziții Publice, la licitația organizată de SV au participat doi agenți economici.

Cu doar 11 zile mai devreme, pe 21 septembrie, Daac Auto a mai câștigat o licitație organizată de Serviciul Vamal, în valoare de 2,2 milioane de lei. Atunci, la concursul de achiziții a participat doar Daac Auto.

Tot pe 2 octombrie 2017, Daac Auto a câștigat și o licitație pentru asigurarea cu automobile a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Mașinile au costat 722 de mii de lei.

Autoturisme de aproape un milion de lei a cumpărat la sfârșitul lunii trecute Asociația Medicală Teritorială Botanica. Câștigător al licitației a fost desemnată compania Daac Autosport, singura participantă la concurs.

Pe 4 septembrie curent, Secretariatul Parlamentului a achiziționat de la Daac Auto o mașină de peste 620 de mii de lei. și de această dată, compania a fost singurul participant la tender.

În ultimele 33 de zile, companiile Daac Auto și Daac Autosport au câștigat 29 de licitații publice pentru procurarea automobilelor. Valoarea totală a contractelor se ridică la 27,2 milioane de lei.

Anticoruptie.md
03/10/2017Become a Patron!

Comentarii