Coronavirus // Contract de achiziție de 36 de milioane de lei pentru ecrane de protecție și respiratoare medicale

Julieta Savițchi
27/03/2020

Centrul Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS) a semnat două contracte de achiziție cu firma Lismedfarm SRL, în sumă de 36 de milioane de lei, pentru procurarea ecranelor de protecție și a respiratoarelor pentru personalul medical implicat în tratarea pacienților infectați cu Covid-19.

Primul contract stipulează achiziționarea a 200 de mii de ecrane de protecție, produse în China, la prețul de 55,14 lei pentru o unitate.

Cel de-al doilea contract prevede achiziționarea a 500 de mii de respiratoare cu filtru pentru particule, de asemenea produse în China, la prețul de 50 de lei pentru o unitate.

Aceste loturi vor asigura în proporție de 10 la sută solicitarea CAPCS, în cazul ecranelor de protecție, și de 25 la sută, în cazul respiratoarelor.

Oferta a fost făcută de CAPCS la 13 martie. Cele două contracte au fost semnate prin negociere directă.

Julieta Savițchi
27/03/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii