CORONAVIRUS // Restricții impuse în domeniul achizițiilor în legătură cu situația epidemiologică

Anticoruptie.md
17/03/2020

Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) va recepționa contestațiile și corespondența administrativă doar dacă va fi depusă prin intermediul mijloacelor electronice. Măsura de asigurare a fost impusă de către conducerea agenției ca una de precauție în condițiile epidemiei de Covid-19. 

Și Agenția Achiziții Publice a anunțat unele restricții pe perioada de carantină. Astfel, acordarea consultațiilor privind aplicarea legislației din domeniul achizițiilor publice va fi efectuată doar la telefon. Totodată, cererile și dosarele de achiziții urmează a fi depuse doar în format electronic.

Potrivit portalului oficial al Agenției Achiziții publice, de la înregistrarea primului caz de infectare cu coronavirus de tip nou, 7 martie 2020, au fost semnate cel puțin 60 de contracte de achiziție.

Cel mai costisitor dintre ele, în sumă de 4.648.900 de lei, este cel semnat la 16 martie de Procuratura Generală și întreprinderea BTS PRO SRL privind achiziționarea programelor Microsoft licențiate.

Anticoruptie.md
17/03/2020Follow us on Telegram

Comentarii