Cum vor fi cheltuiți banii publici la CSM: Nicio licitație în anul curent

Julieta Savițchi
02/03/2020
Sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Foto: CIJM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) planifică să procure în anul curent bunuri și servicii în sumă totală de 2,2 milioane de lei, dar nu va organiza nicio licitație publică. Potrivit Planului de achiziții pentru anul 2020, toate bunurile urmează a fi achiziționate în baza contractelor de valoare mică, care nu prevăd organizarea licitațiilor.

Cei mai mulți bani, 363 de mii de lei, vor fi cheltuți pentru paza instituției, care urmează a fi asigurată de către întreprinderea de stat Servicii Pază a Ministerului de Interne. Pentru reparația capitală a sediului CSM a fost preconizată suma de 248 de mii de lei, iar pentru servicii de reparație curentă urmează să se cheltuie 198 de mii de lei.

Pentru deservirea tehnicii de calcul au fost preconizate 95,1 mii lei, pentru deservirea paginii web a instituției, 48 mii lei, pentru softurile contabile, 28,8 mii lei, pentru serviciile de transportare a datelor, 41,6 mii de lei, iar pentru serviciile de deservire a aplicației e-LEX, 12 mii de lei.

Conducerea CSM a avut grijă și de desfășurarea Adunării Generale a Judecătorilor, preconizând 86 de mii de lei pentru locațiunea încăperii în care se va desfășura întrunirea. Alte 83,4 mii de lei urmează a fi cheltuite pentru deplasările peste hotare ale membrilor CSM.

Cea mai mică sumă pe care o va cheltui în acest an CSM este de 1.500 de lei și este destinată pentru procurarea produselor alimentare.

Julieta Savițchi
02/03/2020Follow us on Telegram

Comentarii