DOC// Achiziția de dispozitive pentru Programul Național de Transplant 2024, pusă pe stop de o contestație

Viorica Mija
25/01/2024
Foto simbol

Procedura de achiziționare a dispozitivelor medicale în scopul realizării Programului Național Transplant pentru anul 2024 va fi reluată, după ce a fost suspendată pe durata examinării unei contestații depusă de către unul dintre potențialii participanți. Marți, 22 ianuarie, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) a respins cererea SRL Denolga Medical, care era nemulțumită de faptul că, printre cerințe, se regăsea și prezentarea numărului de înregistrare a dispozitivelor medicale, la depunerea ofertei.

Conform agentului economic, această prevedere ar favoriza agenții economici care deja și-au înregistrat dispozitivele. Acesta a cerut ca actele confirmatoare să fie prezentate până în momentul livrării mărfii. De altă parte, Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a menționat faptul că autoritatea contractantă este singura în măsură să decidă asupra necesităților obiective ale sale și modalității de satisfacere a lor, iar referința contestată a fost adăugată în urma recomandărilor din Rapoartele de audit efectuate de către Curtea de Conturi, ceea ce corespunde legislației în vigoare, respectiv, nu îngrădește participarea operatorilor economici la procedura de achiziție publică.

Bugetul total al achiziției este de aproape 4 milioane de lei. Cel mai costisitor lot este cel care prevede procurarea unui aspirator în valoare totală de 2 milioane 500 mii de lei. 

Viorica Mija
25/01/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii