DOC// Cât a cheltuit Primăria Chișinău pentru antiderapante într-o iarnă fără zăpadă

Julieta Savițchi
08/04/2020
diez.md

Primăria Chișinău a cheltuit peste 1,5 milioane de lei pentru antiderapantele folosite la lucrările de deszăpezire a drumurilor pe parcursul iernii 2019-2020, chiar dacă în această iarnă nu am avut zăpadă.

Potrivit unui răspuns la interpelarea președintelui fracțiunii PL din Consiliul municipal Chișinău, Ion Cebanu, semnat de către șeful interimar al Direcției Generale a Transport Public și Căi de Comunicare a Primăriei Chișinău, Lilian Corpaci, anul trecut pe străzile Chișinăului au fost presurate 1.933 de tone de material antiderapant, care a costat municipalitatea 1.515.801 lei. Din cele 1.933 de tone, peste 523 de tone au fost distribuite suburbiilor.

În document se mai arată că lucrările de deszăpezire și presurare a antiderapantului pe străzile suburbiilor au fost efectuate în baza Dispoziției 849-d semnată de primarul general Ion Ceban la 10 decembrie 2019.

Precizăm că la începutul sezonului rece municipalitatea a alocat 30 de milioane de lei în scopul deszăpezirii și combaterii poleiului de pe străzile și din curțile muncipiului Chișinău, iar la începutul lunii decembrie era procurat peste 80 la sută din stocul de materiale antiderapante preconizat de autorități.

Amintim că iarna trecută în Chișinău a nins într-o singură zi, iar zăpada s-a topit repede din cauza temperaturilor mai mari de zero grade.

Julieta Savițchi
08/04/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii