IGP pune la bătaie peste 9 milioane de lei pentru echipamentul polițienesc de primăvară-vară

Tatiana Gherța
19/01/2024
colaj CIJM

Polițiștii vor purta haine noi de serviciu în sezonul primăvară-vară 2024. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat achiziția pentru noul echipament polițienesc pentru care sunt alocate 9 097 400 lei. Este vorba de 10 piese vestimentare, începând cu chipiul de campanie până la scurta cu glugă. Îmbrăcămintea va fi concepută după modelul european.

Potrivit caietului de sarcini prezentat în anunț, IGP urmează să achiziționeze:

- 4400 de chipiuri de campanie

- 4400 de cămăși cu mânecă lungă albastru închis

- 7000 de cămăși cu mânecă scurtă albastru închis

- 1300 de costume (tunică și pantaloni)

- 2200 de perechi de pantaloni tactici/intervenție (vară)

- 1200 de tricouri cu guler

- 1700 de tricouri cu guler (în combinație de culori albastru cu galben verzui)

- 2000 de tricouri cu mânici scurte

- 700 de centuri din poliester

- 2800 perechi de ghete de vară

- 1400 de scurte cu glugă (primăvară-vară)

Deși designul îmbrăcămintei speciale este descris doar textual, ofertanții sunt obligați să prezinte mostre pentru fiecare piesă. Modelul se regăsește însă în proiectul de hotărâre privind aprobarea normelor, descrierii și modelului uniformei funcționarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aprobat de Executiv în septembrie 2023.

Cantitățile și mărimile echipamentului vor fi solicitate gradual și  livrate în decurs de 30 zile din data solicitării prealabile de către IGP. Pentru fiecare lot termenul limită de livrare este diferit, iunie – noiembrie 2024.

IGP îşi rezervă dreptul de a efectua verificări privind calitatea materiilor prime auxiliare folosită, solicitând furnizorului să efectueze determinări ale valorilor parametrilor tehnici la un laborator de specialitate acreditat în acest sens, să verifice respectarea procedurilor pe fluxul de fabricaţie, cât şi să efectueze inspecţii finale la produsele ce se vor livra sau au fost livrate, urmând a lua măsurile necesare în cazul constatării de neconformităţi.

În caietul de sarcini este specificat și faptul că termenul de garanție pentru produsele livrate va fi de 12 luni. Termenul de garanţie începe de la data furnizării către beneficiar.

Perioada de depunere a ofertelor se va încheia la 22 februarie curent.

Tatiana Gherța
19/01/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii