Licitaţii trucate: directorul unei întreprinderi de stat din UTA Găgăuzia, reţinut pentru 72 de ore

Julieta Saviţchi
12/04/2016
Foto: CIJM

Directorul unei întreprinderi de stat din Comrat a fost reţinut pentru 72 de ore de către ofiţerii CNA şi procurorii Anticorupţie, fiind suspectat de trucarea licitaţiilor publice în domeniul construcţiilor. Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, este vorba de şeful Întreprinderii Municipale „Sud-A-Con, instituţie de stat, fondată de către Direcţia Generală Construcţii şi Infrastructură a Găgăuziei.

Procurorii Anticorupţie au constatat că, în anul 2013, bănuitul a fondat şi administrat firma Eni Ev SRL având ca  scop câştigarea licitaţiilor pe teritoriul UTA Găgăuzia. Astfel, în perioada activităţii sale, acesta ar fi favorizat propria întreprindere, câştigând licitaţii publice pentru prestarea serviciilor în domeniul construcţiilor în sumă de peste 2.000.000 de lei.

Compania bănuitului a efectuat lucrări de reparaţie a acoperişului liceului din satul Beşalma (88.550 lei), a  pavat teritoriul gimnaziului din satul Congaz (113.000 lei),  a reparat acoperişul liceului din satul Cişmichioi (901.444 lei) şi a reparat grădiniţa de copii din satul Etulia (1.118.194 lei).

Procurorii Anticorupţie au descins cu percheziţii la domiciliul, în automobilul şi în biroul de serviciu al bănuitului, de unde au ridicat mai multe probe relevante pentru cauza penală.  

Julieta Saviţchi
12/04/2016

Comentarii