Mai multă transparență în achizițiile pentru Covid-19: A fost lansată o nouă platformă online

Anticoruptie.md
08/05/2020

Achizițiile de medicamente, echipamente de protecție, utilaj medical și alte necesități pentru tratarea și prevenirea epidemiei de coronavirus în Republica Moldova vor putea fi urmărite de pe o platformă nouă. Portalul tender.health a fost lansat la inițiativa Coaliției organizațiilor societății civile pentru respectarea principiilor de transparență și eficiență în utilizarea banilor publici în condițiile pandemiei și consecințelor prognozate ale COVID-19 în Republica Moldova, la care au aderat 30 de organizații neguvernamentale.

„Tender.health este o platformă deschisă, care permite analiza datelor privind achizițiile publice în domeniul sănătății pentru combaterea COVID-19 în Republica Moldova. Tender.health oferă tuturor acces la datele despre contractele și facturile în format de tabele și grafice clare, cu funcții de filtrare pentru analiză și monitorizare. Platforma vă permite să vedeți și să interpretați informații despre achiziții centralizate, achiziții ale instituțiilor medicale separate, furnizori, categorii de produse, prețuri unitare și multe altele”, se arată în preambulul portalului.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a dat asigurări că va asigura platforma cu toate datele despre achizițiile publice pentru combaterea coronavirusului. „La inițiativa reprezentanților societății civile, Guvernul a fost deschis pentru a lansa platforma tender.health, care permite vizualizarea și interpretarea informațiilor despre achizițiile centralizate, achizițiile instituțiilor medicale separate, furnizori, categorii de produse, prețuri unitare și altele. Astfel, datorită acestei platforme este asigurată transparența în utilizarea fondurilor publice, creșterea responsabilității sociale a autorităților și încrederea societății în acțiunile autorităților”, a declarat demnitara.

Platforma a fost dezvoltată de Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă” cu sprijinul experților din Coaliție, în cooperare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS), datorită expertizei și susținerii financiare a Open Contracting Partnership.

Anticoruptie.md
08/05/2020Become a Patron!

Comentarii