Patru întreprinderi, incluse în anul curent în lista de interdicție a Agenției Achiziții Publice

Julieta Savițchi
04/03/2020

Întreprinderea JT Rosas Grup SRL din Chișinău nu va avea dreptul să participe timp de trei ani la licitații publice după ce a fost inclusă luni în lista de interdicție a Agenției de Achiziții Publice (AAP). Aceasta este a patra întreprindere care a fost inclusă în anul curent în „lista neagră” a AAP.

JT Rosas Grup SRL are ca domenii de activitate salubrizarea și comercializarea produselor igienice. Întreprinderea a fost inclusă în lista onterdicțiilor la solicitarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor pe motiv că ar fi prezentat acte false în cadrul procedurilor de achiziție publică.

JT Rosas Grup SRL are în istoria sa două licitații câștigate cu instituțiile statului, în 2019. La 28 iunie 2019, întreprinderea a semnat un contract în valoare de 172,8 mii de lei cu Drecția de Poliție a municipiului Chșinău, privind prestarea serviciilor de curățenie și igienizare. Un alt contract, de 92,8 mii de lei, a fost semnat la 12 august 2019 pentru procurarea detergenților și mărfurilor de uz gospodăresc.

Alte trei firme, SRL Neovit-Construct, SRL Aricons-Prim și SRL Iunavit-Con, au fost incluse în lista interdicțiilor la 11 februarie 2020 pentru „participarea cu oferte trucate in cadrul procedurii de achizitii publice”.

Începând cu 2017 până în prezent în lista de interdicții a Agenției Achiziții Publice au fost incluși 53 de operatori economici. În patru cazuri deciziile de aplicare a interdicțiilor au fost anulate în baza deciziilor de judecată emise în favoarea agenților economici.

Julieta Savițchi
04/03/2020Follow us on Telegram

Comentarii