Pentru ce va cheltui banii Procuratura Generală în 2020. Suma cea mai mare, pentru programe de calculator

Anticoruptie.md
18/02/2020

Procuratura Generală a planificat în anul 2020 achiziții de bunuri și servicii în valoare totală de 45,5 milioane de lei. Cea mai mare achiziție, de opt milioane de lei, va fi pentru „răscumpărarea în proprietate a Softului licenţiat Windows Enterprise”.

Potrivit planului de achiziții pentru anul curent, aprobat de procurorul general Alexandr Stoianoglo, alte 3,9 milioane de lei urmează a fi folosite pentru Achiziţionarea Licenţelor Windows Enterprise. Pentru procurarea tehnicii de calcul a fost planificată suma de un milion de lei. Pentru deservirea și securitatea rețelelor informaționale urmează a fi cheltuite 3,6 milioane, iar mentenanța programelor va costa 2,2 milioane de lei.

În 2020, pentru lucrările de reparație a fost preconizată suma de 7,8 milioane de lei. 5 milioane au fost alocate pentru reparația sediilor procuraturilor din Soroca, Florești, Leova, Nisporeni și Vulcănești. Altele 2,8 au fost preconizate pentru reparațiile mici din sediile diferitelor procuraturi.

Din cele 62 de achiziții preconizate pentru anul curent, aproape jumătate sunt de mică valoare.

Anticoruptie.md
18/02/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii