Reportaj // Pagubă-n licitații

Anticoruptie.md
17/02/2016
Captură: europalibera.org

Statul este, între altele, şi cumpărător. Numai că unul care nu acţionează la bunul său plac. Pentru că, de fapt, banii nu sunt propriu-zis ai lui, ci ai cetăţenilor. Aşa că există reguli, legi, practici… toate menite să asigure cheltuirea cea mai judicioasă a banului public. Dar şi garanţia că acest ban nu este furat, pur şi simplu, prin fel de fel de şmecherii… De aceea, ori de câte ori autorităţile au nevoie de un serviciu sau de nişte lucruri, sunt organizate licitaţii publice, astfel încât achiziţiile să presupună cea mai bună corelaţie între preţ şi calitate. Simplu, nu? Numai că în realitate lucrurile sunt nu tocmai așa cum ar trebui să fie. Practic, aproape orice raport de audit al Curţii de Conturi cu privire la achiziţii publice constată nereguli sau încălcări flagrante ale legii. 

Reportaj al proiectului TV "Pur şi Simplu", Radio Europa Liberă

 

Anticoruptie.md
17/02/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii