Ruslan Malai, noul șef al Agenției Achiziții Publice

Anticoruptie.md
16/05/2016
Ruslan Malai. Foto: mf.gov.md

Ruslan Malai a fost numit luni, 16 mai, în funcţia de director al Agenţiei Achiziţii Publice. Noul şef al instituţiei este magistru în economie şi drept și are o experienţă vastă în domeniul achiziţiilor, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor.

Acesta a activat anterior în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) - Biroul Regional pentru Europa şi Asia Centrală (REU), Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) și Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova.

Fostul director al Agenției, Viorel Moșneaga, despre care Centrul de Investigații Jurnalistice în colaborare cu Ziarul de Gardă, a scris un articol care a scos la iveală că Aldos Grup SRL, firmă fondată de sora șefului AAP, a câștigat, doar în ultimii doi ani, licitații publice în valoare de aproape 35 de milioane de lei, a plecat din funcție la 21 martie curent. În prezent acesta este consultant principal în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe din cadrul Parlamentului.

Anticoruptie.md
16/05/2016

Comentarii