Se caută un nou şef la Agenția Achiziții Publice

Anticoruptie.md
07/04/2016
Sediul Agenţiei Achiziţii Publice Foto: CIJM

Funcţia de director al Agenţiei Achiziţii Publice a fost scoasă la concurs, după ce Viorel Moşneaga a plecat de la şefia instituţiei la mijlocul lunii trecute. Ministerul Finanțelor anunţă că este în căutarea “unei persoane inovative, cu abilităţi manageriale remarcabile, cu calități pronunțate de lider, cu realizări profesionale și capacitatea de a promova parteneriate interne și externe”.

Viorel Moşneaga a venit la Agenție pe 21 noiembrie 2013, în calitate de director adjunct, după ce, în 2003-2013, a activat tot în domeniul Achizițiilor, la Direcția finanțele economiei naționale, cheltuieli capitale și achiziții publice din cadrul Ministerului Finanțelor. Un an și jumătate mai târziu, pe 10 martie 2015, a devenit director interimar, iar la 21 aprilie 2015 - director cu drepturi depline al acestei instituții.

Centrul de Investigații Jurnalistice a scos la iveală, în cadrul unei anchete, că Aldos Grup SRL, firmă fondată de sora șefului AAP, a câștigat, doar în ultimii doi ani, licitații publice în valoare de aproape 35 de milioane de lei. Moșneaga a declarat că nu cunoaște detalii despre firma Aldos Grup şi a negat că ar fi influențat în vreun fel soluționarea contestațiilor depuse de firmele care nu au câștigat licitații în favoarea Aldos Grup.

În urma publicării investigației, Centrul Național Anticorupție (CNA) s-a autosesizat şi a demarat mai multe verificări în privința lui Viorel Moșneaga. Șeful de la Achiziții a scăpat însă de dosar penal, deoarece ofițerii de urmărire penală nu ar fi reușit să demonstreze că Viorel Moșneaga ar fi influențat în vreun fel semnarea contractelor între firma surorii sale și autoritățile contractante.

Anticoruptie.md
07/04/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii