Pentru Moldova protestele din Belarus trebuie să fie o lecție de curaj

Ala Nemerenco
15/08/2020

Situația din Belarus a demonstrat că nu poți frauda ani în șir la greu electoralele, face să dispară oameni fiind pentru asta nepedepsit, construi un regim în care să te porți ca un dictator fără să vină acel punct X. Istoria a demonstrat pe exemplele altor țări și popoare că diferă doar durata până la punctul de fierbere. În Belarus ea a fost mai lungă. Dar tot acolo s-a ajuns.

Pentru Moldova protestele din Belarus trebuie să fie o lecție de curaj, de mobilizare, de solidaritate și sinceritate. Lecție pentru prezidențialele prin care trebuie să trecem în care se pregătesc fraude saci și mizerie camioane.

Îmi doresc din suflet ca Belarus să pornească pe un drum bun în ziua de mâine, să-și aleagă conducători din cei mai buni și merituoși cetățeni ai săi și acest spirit popular să fie folosit doar întru binele poporului.

Pentru cei, care îl regretă pe Lukasenko și-l cer în Moldova în locul lui Dodon, și filosofează mult la acest subiect, vreau să vă întreb direct - puțini nebuni am avut de vă mai trebuie unul? Luațivi-i pe ambii acasă, dacă aveți sentimente de pioșenie și nostalgie față de stilul de conducere "made in USSR". Țara noastră merită lideri de calitate și nu produse alterate cu mentalitate comunist-sovietică.
Și probabil, belarușii nu au nevoie de sfaturile noastre atât timp cât suntem niște rătăciți și nu putem găsi drumul, având așa deputați de valoare prin parlament și un președinte lipsit total de sentimente patriotice.

Мы разам, Беларусь!

Ala Nemerenco
2020-08-15 19:16:00

Comentarii