Tratați sistemul care e deja la reanimare, căci nu doctorii l-au adus la așa hal, ci guvernările

Ala Nemerenco
12/07/2018
Foto simbol

Postarea mea nu e despre declarațiile marelui doctor, și nici despre faptul că spitalele noastre ar fi perfecte și pacienții nu ar avea de suferit din urma lor. Și nici despre medicii care în ultimul timp sunt murdăriți permanent de cui nu-i este lene. Ci e despre „sesizări” și „autosesizări”. Ce Guvern, CNA și Procuratură sensibile și autosesizante avem! O mândrie, nu alta! De ce nu vă autosesizați la toate numele aduse în raprtul Kroll? Căci acel miliard a lovit și în sistemul de sănătate. De ce nu vă autosesizați când ne indignăm că pe banii cerșiți de la UE pentru bugetul nostru șchiop se procură UAZ-icuri Sobol din Rusia pe motive idioțești precum că pe drumurile noastre numai astea pot circula. Da iată voi circulați pe BMW-ri și nu UAZ. Și de ce nu vă autosesizați că nu avem drumuri bune pînă acum și să-i scuturați bine pe toți cei care au fost la guvernare și nu au făcut nimica de 26 ani buni? Să vedeți cât de mult v-ar iubi poporul!

De ce nu mergeți cu controale la CNAM care e organul responsabil de procurarea serviciilor și plățile către spitale, și fiecare caz e expertizat, și chiar nu cred că ei cu una cu două acceptă tot ce bagă un spital, dar săriți iar pe medici? Fiindcă e controlat de voi? De ce nu vă autosesizați pe toate rapoartele Curții de Conturi care spun clar cum se fraudează banul public în sistemul de sănătate? De ce nu vă autosesizați că Ministerul Sănătății bagă în ultimul timp niște reforme de-ți îngheață mintea de progresismul lor și personalul medical fuge din sistem unde îi duc ochii? De ce nu vă autosesizați că în multe spitale în afară de reparații, reparații și iar reparații, conducătorii cu carnete de partid altceva nimic nu știu să facă, iar sălile de reanimare în multe cazuri nici fluturași simpli de plastic pentru subclavă nu au? De ce nu vă autosesizați când de ani buni strigăm în gura mare că pleacă medicii pe un capăt? Că mor copiii mici cu sutele? Ca nu există calitate în medicină? Că sistemul nostru de sănătate a ajuns slab de tot? Că finanțele nu sunt gestionate corect? Că se fură din ele? Acum această declarație v-a trezit din somn voinicesc? Nu cunoașteți ce se întâmplă? Dar cine dacă nu guvernele în orice țară răspund pentru toate astea.

Vreau ca cetățean a acestei țări să văd că la fiecare ședință de Guvern începeți cu sistemul de sănătate și chemați responsabilii să vă răspundă la aceste DE CE-uri, dar nu trimiteți pe capul medicilor CNA și Procuraturi.

Aș avea tare multe încă de spus. Cât ține de insăși declarație, nu dau un ban pe ea, ceva tare putred e aici, dacă e făcută de cineva care își câștigă pâinea din banii Edelweiss-lui, memoria unui tată foarte respectat de toți și face contribuții de 60 mii pentru un oarecare partid.

Să aveți sănătate multă, căci Moldova nu e țara care să v-o dea, mai degrabă să v-o ia... Și tratați sistemul care e deja la reanimare, căci nu doctorii l-au adus la așa hal, ci guvernările.

Da, și acum, dle prim-ministru, vă rog să vă autosesizați la postarea mea exact așa ca și la cea a pretinsului coleg și să începeți ședința următoare de Guvern cu ea, fiindcă ce spun eu e mult mai grav.

Ala Nemerenco
2018-07-12 12:17:00

Comentarii