Anulăm „secretul offshore”. Lege

Alaiba Dumitru
22/03/2021

Offshorurile sunt începutul și sfârșitul evaziunii fiscale, corupției, crimei organizate, a spălării de bani, atacurilor raider și a multor altor crime. Secretul offshore trebuie abolit, prin lege. Am explicat aici cum asta se poate de făcut.

În ultimii 10 ani am văzut de toate în țara noastră. Atacuri raider, când acțiunile proprietarilor legitimi erau furate peste noapte. Spălări de bani de o magnitutine greu de imaginat (22 miliarde Dolari SUA este imens). Un miliard de Dolari SUA a fost furat din rezervele Băncii Naționale. Cel puțin un partid politic finanțat ilegal de peste hotare (PSRM/Bahamas). Crimă organizată, contrabandă, evaziune fiscală, corupție la cel mai înalt nivel.

Toate datorită „secretului offshore”. Avem nevoie de o intervenție care să oblige beneficiarii offshorurilor să își declare interesele. Pentru că transparența previne corupția. Principalul efect al legii: companiile offshore care au fondat companii sau au achiziționat imobilele pe teritoriul țării noastre vor fi obligate să-și divulge beneficiarii reali. Astfel de facto interzicem secretele.

Aici proiectul de lege: Lege-secretul-offshore

Până a-l înregistra oficial, ca totdeauna, invit opiniile și sugestiile preliminare la textul document. După această primă consultare, îl înregistrăm și îl punem în procedură legislativă, deja într-o formă avansată.

Așteptăm comentariile voastre până pe data de 25 martie la [email protected].

Alaiba Dumitru
2021-03-22 17:35:00

Comentarii